У Чорнобильській зоні через масштабну пожежу згоріли гектари лісу та безліч тварин втратили свої домівки.

Наслідки пожежі показали на youtube-каналі "CHERNOBYL TOUR".

У чорнобильській зоні лісова пожежа виникла 4 квітня на площі 20 гектарів. За два дні, 6 квітня, поліція затримала чоловіка, який, за даними слідства, спричинив займання.

Скриншот из видео


Станом на вечір 12 квітня продовжувала горіти трава, зараз основні осередки спостерігають біля сіл Варовичі та Чистогалівки. На території Корогодського лісництва подекуди тлів лісовий покрив.

У мережі опублікували відео на якому коні Пржевальського тікають від вогню по спалених чорнобильських полях. В результаті цієї масштабної пожежі багато тварин втратили свої домівки, а вогонь знищив тисячі гектарів лісу.

Скриншот из видео


"Вогонь знищив тисячі гектарів лісу у Зоні відчуження. Багато тварин втратили свої домівки. На цьому відео коні Пржевальського тікають від вогню по спалених чорнобильських полях. Хто це зробив? Хто допустив? Чи буде покараний?", - сказано в підписі під відео.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Нагадаємо, до чого довели пожежі в Чорнобильській зоні, радіаційний фон і концентрація цезію у повітрі. Пожежа в Чорнобильської зоні відчуження триває з 4 квітня.

Як повідомляв портал "Знай.ua" Чорнобиль третю добу знищує безжалісний вогонь, тушкують десятки гектарів з повітря.

Також "Знай.ua" писав, Київ охопили масштабні пожежі, рятувальники збиваються з ніг, - "Діє команда паліїв?".