Пожежу в Чорнобильській зоні ніяк не вдається загасити. Рятувальники, волонтери та працівники лісового господарства борються з вогнем вже понад тиждень. Полум’я знищує не лише траву та кущі, але й тварин, які живуть у заповідній зоні. Про це повідомляє член Громадської Ради в Державному агентстві України з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко на своїй сторінці у Facebook.

Активіст опублікував фото та відео того, як тварини намагаються врятуватися від пожежі. Зокрема, на опублікованих кадрах – пара коней Пржевальського, які стали візитівкою Чорнобильської зони. Тварини опинилися посеред згарища, без притулку та їжі.

Фото: Аліна Боднар Facebook
Фото: Аліна Боднар Facebook
Фото: Аліна Боднар, Facebook

«Це коні Пржевальського серед згарища в чорнобильській зоні. З почорнілими від сажі ніжками. Вчора. Палії хоч думають, скільки смертей і біди вони несуть своєю безвідповідальністю? Та ні. Не думають», - зазначає автор світлин Аліна Боднар.

Величезна кількість дрібних тварин, таких як зайці, їжаки та гризуни, а також безліч птахів гинуть внаслідок лісових пожеж. Для української екосистеми пожежа в Чорнобильській зоні – справжня трагедія, масштаби якої важко переоцінити.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, до чого довели пожежі в Чорнобильській зоні, радіаційний фон і концентрація цезію у повітрі. Пожежа в Чорнобильської зоні відчуження триває з 4 квітня.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Чорнобиль третю добу знищує безжалісний вогонь, тушкують десятки гектарів з повітря.

Також Знай.uа" писав, Київ охопили масштабні пожежі, рятувальники збиваються з ніг, - "Діє команда паліїв?".