Щодня кількість інфікованих коронавірусом поступово зростає. І кияни, як ніхто інший, з острахом чекають останніх статистичних даних, оскільки саме столиця очолювала перелік міст із найбільшою кількістю хворих. Про що ж звітував мер Києва Віталій Кличко на онлайн-брифінгу 7 квітня, дізнавалися Знай.ua.

Віталій Кличко, скрін, відео YouTube
Віталій Кличко, скрін, відео YouTube

Препарат від малярії – у Києві, штрафів - на 91 тис грн

Станом на 7 квітня, загальна кількість хворих в столиці дорівнює 279.

"Кількість киян, що захворіли на коронавірус, за минулу добу збільшилася на 12 осіб. З них 4 – діти, 1 медик, 1 випадок, на жаль, летальний. Захворіли ще 3 жінки, віком від 34 до 41 року, та 2 дівчат – їм по 3 роки, а також 5 чоловіків, віком від 31 до 67 років, 2 хлопчиків 6 та 15 років. За життя 36-річного чоловіка майже 2 тижня боролися лікарі в Олександрівській лікарні, але цього разу його врятувати не вдалося ", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Медзаклади, де лікують хворих на коронавірус, наразі отримали протималярійний препарат, який медики різних країн світу застосовують для лікування Covid-19.

Варто відзначити, що більшість киян, у яких останнім часом було виявлено захворювання, за кордон не виїжджали, тобто були заражені в Україні.

Олександрівська клінічна лікарня у м. Києві - фото Знай.ua
Олександрівська клінічна лікарня у м. Києві - фото Знай.ua

Хоч і запізно, проте в столиці все ж заснували ведення єдиної бази моніторингового центру.

"До групи ризику, що контролює центр, увійшли майже 40 тисяч киян. Ті, хто прибули з інших країн та ті, хто контактував з хворими. На сьогодні моніторинговий центр здійснив понад 1500 результативних контактів для отримання інформації. Далі фахівці центру надають рекомендації або необхідну допомогу, моніторинг дотримання самоізоляції або обсервації – обов'язкова складова їх роботи. Ті, хто відмовляється від контактування, 100%-во матиме справу з правоохоронцями", – зазначає міський голова Віталій Кличко.

На сьогодні вже складено 574 адмінпротоколи, стягнуто понад 91 тис грн, також порушили 1 кримінальне провадження за поставлення особи в небезпеку зараження вірусом та 3 кримінальних провадження за порушення карантинних обмежень.

Кияни нарікають на купу проблем: "Ніяких прав та підтримки – одні обмеження!"

Незважаючи на щоденне звітування мера, у людей накопичується низка критичних питань – починаючи від обіцяного постачання у продаж масок і закінчуючи зламаними ліфтами та відсутністю допомоги непрацюючим.

В свою чергу, столичний голова повідомив, що місто отримало 2 партію замовлення масок і сьогодні, 7 квітня, 200 тисяч штук будуть розвезені по мережі київських аптек "Фармація".

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в місті, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.