Другий тиждень поспіль Київ продовжує займати 1 місце в країні за кількістю хворих на коронавірус. Разом з тим, без відповіді залишається і низка питань від мешканців міста, які десятками з'являються на офіційних сторінках мерії та голови КМДА. Подробиці щодо найактуальніших питань, що нині турбують жителів столиці, та новин з "лікарняного фронту", дізнавалися Знай.ua.

Черги, Київ - фото з Фейсбуку
Черги, Київ - фото з Фейсбуку

Серед хворих – 8-річний хлопчик та працівники Лаври

В ході онлайн прес-брифінгу щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID 19), що відбувся 6 квітня, стало відомо про зараження ще 22 особи.

"Захворіли 5 жінок, віком від 29 до 71 року, 16 чоловіків, від 24 до 82 років, в числі яких 2 медики. Також захворів 8-річний хлопчик і 4 випадки захворювання в Києво-Печерській лаврі. 9 пацієнтів госпіталізовані, 13 – лікуються вдома під наглядом лікарів", – зазначає мер Києва Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Кличко, скріншот з відео
Кличко, скріншот з відео

Експрес-тестами перевірено майже 2600 киян, лабораторне дослідження – із 2124 зразками. Станом на сьогодні, на стадії дослідження перебуває ще 97 аналізів.

"Це сталося в Італії, Іспанії, і відбувається в США, коли передова система охорони здоров'я не може справитися з такою кількістю пацієнтів, яким потрібна допомога. Тому, якщо вам кажуть не виходити на вулицю, значить потрібно не виходити. Нехтування правилами – це загроза вашому життю та здоров'ю. Ми повинні виграти час, витримавши період, щоб зупинити стрімке розповсюдження вірусу", – наголошує Віталій Кличко.

Загалом, на сьогодні в столиці 267 випадки захворювання на коронавірус. А в місті нині працює 28 мобільних груп, які виїжджають і роблять відбір зразків на ПЛР-тестування.

Кияни завалюють КМДА повідомленнями: від евакуації до парків

Водночас, мешканці столиці масово звертаються до київського голови із низкою питань. Користувачі соцмереж відверто звинувачують владу у наживанні в період карантину.

Інші ж вимагають належного дотримання обмежень у елітних селищах.

Вже, на жаль, традиційною залишається проблема нестачі захисних масок. Люди просять звернути увагу на це питання, а також на забезпечення медпрацівників.

Також користувачі відверто заявляють, що втомилися слухати балачки столичної влади і вимагають конкретних дій.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.