Столиця продовжує займати 1 місце в країні за кількістю хворих на коронавірус, а, відповідно, і рівень занепокоєності киян посилюється із шаленою швидкістю. На офіційних сторінках мера Києва та міської адміністрації не припиняють з'являтися десятки запитань від жителів мегаполісу. Та єдиною комунікацією столичного голови із киянами залишається лише щоденний 20-хвилинний звіт, що охоплює лише незначну частину з них. Про що сьогодні йшлося на онлайн прес-брифінгу мера Києва Віталія Кличка щодо ситуації із розповсюдження коронавірусу, дізнавалися Знай.ua.

Олександрівська клінічна лікарня у м. Києві - фото Знай.ua
Олександрівська клінічна лікарня у м. Києві - фото Знай.ua

Ситуація у Києві: хворих – 161, одужали – 12

Кількість хворих в столиці невпинно зростає – станом на 2 квітня, підтверджений діагноз коронавірусу виявлено у 161 киянина і зафіксовано 1 летальний випадок.

"За минулу добу у Києві зареєстровано ще 29 нових випадків. Серед них 19 чоловіків, віком від 22 до 70 років. 70-річна людина, на жаль, померла. Також захворіли 10 жінок, віком від 36 до 62 років. Госпіталізовано 18 пацієнтів, 11 киян лікуються вдома на самоізоляції під контролем лікарів. 12 пацієнтів, більшість з яких лікувалися в Олександрівській лікарні, одужали і вже виписані додому", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Віталій Кличко в Олександрівській лікарні - скріншот з відео
Віталій Кличко в Олександрівській лікарні - скріншот з відео

Загалом, станом на сьогодні, в столиці протестовано майже 2200 людей. Зараз дослідженні знаходяться 404 зразка.

Впроваджені Кабміном 1 квітня посилення заходів з відвідування громадських місць, мали почати діяти і в Києві. Та у багатьох мікрорайонах ситуація залишається неконтрольованою – в соцмережах продовжують з'являтися пости із фотографіями виявлених порушень: людей на дитмайданчиках, компанії молоді у кількості понад 2 особи та ін.

Віталій Кличко відзначив, що правоохоронці вже вийшли на "полювання".

"За порушення режиму обсервації за останні 2 дні складено понад 60 адмінпротоколів. На 5 осіб вже наклали стягнення у розмірі 17 тис грн, інші протоколи зараз на розгляді суддів. Відповідальність за порушення режиму самоізоляції та обсервації наступна: перше порушення 17 тис грн, друге – 34 тис грн, а третє – кримінальна відповідальність. Ті, хто плює на правила, повинні платити і вони будуть платити", – відзначив голова КМДА.

Що це за особи та за яке конкретно порушення було складено протоколи, почути не вдалося. Як і про детальні результати роботи моніторингового центру і подробиць щодо загальної електронної бази українців, які прибули до Києва з-за кордону або спілкувалися з ними, про створення якої київський голова повідомляв на одному з попередніх онлайн-виступів.

Кияни на взводі: "Як дотримуватися гігієни, коли щодня виключають воду?"

Втім, двотижнева практика таких онлайн-виступів показує, що щоденні 20-хвилинні звітування столичного голови не вирішують і частини питань, що наразі хвилюють киян.

Останнім часом на офіційній сторінці "Кличко-мер" з'являється все більше коментарів недовіри оприлюдненим статистичним даним хворих на коронавірус.

В свою чергу, Віталій Кличко повідомив, що наразі тестування на коронавірус проходитимуть усі пацієнти з діагнозом запалення легень.

Окрім цього, кияни скаржаться на відсутність елементарних комунальних потреб: щоденне відключення води та 2-тижневий "північний полюс" в оселі без опалення.

Питання обіцяної столичною владою ще на початку карантину дезінфекції під'їздів також не перестає хвилювати мешканців Києва. Як, власне, і складнощі із курсуванням міського транспорту.

Ми і далі слідкуватимемо за ситуацією в місті, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.