Правоохоронні органи затримали активного учасника злочинної схеми: з його транспортного засобу вилучено зброю, боєприпаси та засоби ураження.

Про це повідомила прес-служба МВС України.

зброя, фото МВС України
зброя, фото МВС України

За оперативною інформацією Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, слідчі столичного главку поліції під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва викрили діяльність групи осіб, які займалися збутом зброї та засобів ураження, привезених із зони проведення операції об'єднаних сил.

затриманий, фото МВС України
затриманий, фото МВС України

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Копи затримали головного фігуранта злочинної схеми, коли той пересувався на автомобілі «Хюндай» по вулиці Брюллова, що в Солом'янському районі столиці. Ним виявився киянин, 1972 року народження.

Правоохоронці провели ряд обшуків із залученням фахівців вибухотехнічної служби, в тому числі в автомобілі затриманого, у ході яких вилучили кілька одиниць зброї, патронів до нього та засобів ураження.

«Всього було вилучено дві тротилові шашки, підствольний гранатомет, п'ять гранатометних пострілів, два пістолети Макарова, автомат Калашникова і понад 100 патронів різного калібру. Речові докази направлені на експертизу. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Затриманому оголошено про підозру», - зазначила заступник начальника відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Києва Олександра Тришневська.

боєприпаси, фото Національної поліції
боєприпаси, фото Національної поліції

боєприпаси, фото Національної поліції
боєприпаси, фото Національної поліції

Готуються клопотання до суду про обрання правопорушника запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Також правоохоронці проводять усі необхідні слідчі заходи для ідентифікації інших осіб, причетних до незаконного збуту зброї та боєприпасів.

Так само, схожий злочин сталося і під Києвом. Там військовослужбовець однієї з військових частин Київської області вирішив стати «збройовим бароном». Він налагодив торгівлю боєприпасами та військовим обладнанням. Але чоловіку не повезло і торговець зброєю був затриманий 1 квітня при повторній спробі реалізації 109 патронів калібру 5,45×39 мм і 39 сигнальних ракет.

затриманий, фото Військова Прокуратура
затриманий, фото Військова Прокуратура

боєприпаси, фото Військова прокуратура
боєприпаси, фото Військова прокуратура

вилучені гроші, фото Військова Прокуратура
вилучені гроші, фото Військова Прокуратура

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Тримали в страху все Закарпаття — СБУ знешкодила небезпечну бандитське угрупування на чолі з депутатом

Як повідомляє портал «Знай.ua» Українців закидали фейками про коронавирусе, як СБУ бореться з пропагандою і панікою

Також «Знай.ua» писав, що В Баканова новий заступник - Зеленський провів кадрові зміни в СБУ