В Києві історія з прибулими з Катару українцями триває. На борту літака залишалося близько 50 осіб, які відмовилися від обсервації в готелях столиці.

30 березня адвокат Маси Найєм повідомив в Facebook, що пасажирів рейсу з Дохи не випускають з літака в Борисполі, вимагаючи підписати документ, в якому говориться, що всі повідомлені про причини і характер обсервації, про наслідки недотримання режиму і т. д.

Найєм опублікував відеозвернення свого клієнта, який є одним з пасажирів цього рейсу. Той розповів, що в літаку знаходяться 130 чоловік, є діти і люди похилого віку. Крім того, у літаку немає води і їжі, а одяг і багаж на злітній смузі. Незважаючи на це, пасажири заявили, що вони готові пройти обстеження і тести за свої гроші, щоб довести, що вони не хворі на коронавірус.

Ситуация сейчас, с рейсом PQ398. Самолет прилетел с Бали. Приземлился в Киеве. На борту 15 детей. Но граждан...

Geplaatst door Masi Nayyem op Zondag 29 maart 2020

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як стало відомо, з пасажирами спілкуються прикордонники. Самі пасажири рейсу сказали, що готові самоізолюватися вдома на 14 днів.

"Або ж обсервація у готелі, але до моменту отримання результатів аналізів. А це 3−5 днів. Але не 14!" - розповів один з пасажирів рейсу.

Так само люди додали, що прикордонники припускають, що пасажирів можуть силою вивести з літаків.

"Надішліть, будь ласка, представника влади. Нас вважають терористами. Повторюємо ще раз. Ми готові здати всі тести, готові на самоізоляцію. Але ми вже сім годин без їжі та води, без туалету. З нами не хочуть говорити. Будемо намагатися вийти в ефір і бути почутими", - написав Заєць в Facebook.

Часть 8. 11 утра. Под давлением вынудили всех выйти из самолёта. Посадили в автобусы. Будут везти пока не понятно куда....

Geplaatst door Vitaliy Zayets op Maandag 30 maart 2020

Коли приїхав озброєний конвой, прикордонникам вдалося умовити всіх пасажирів покинути літак і всіх везуть насильно в готелі Києва.

І близько об 11 ранку чоловік написав Facebook: "Під тиском змусили всіх вийти з літака. Посадили в автобуси. Будуть везти поки що не зрозуміло куди".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Годинами без туалету" - у "Борисполі" евакуйованих українців закрили в літаку, чоловіка "прорвало" прямо на трапі

Як повідомляє портал «Знай.ua» Сотні українців евакуювали із зараженої коронавірусом Америки

Також «Знай.ua» писав, що Число українців, які повернулися додому з усього світу, наближається до 100 тисяч — як дорого обходиться евакуація