Кількість хворих на Соvid-19 у Києві поступово збільшується. А, відповідно, і рівень стурбованості місцевих жителів помітно зростає. Офіційну сторінку КМДА у Фейсбуці схвильовані кияни буквально засипають питаннями та наполегливими порадами щодо дій столичної влади. Про що ж повідомив мер Києва Віталій Кличко на вже традиційному онлайн-брифінгу, що відбувся 25 березня, дізнавалися Знай.ua.

Джерело фото: Ділова Столиця
Джерело фото: Ділова Столиця

У школах та дитсадках відключать опалення, а контроль цін “перекладено” на Кабмін

За повідомленням МОЗ України, за минулу добу кількість мешканців столиці, заражених на коронавірус, збільшилося на до 31 особи. На відміну від двох останніх днів, коли дані Міністерства і голови КМДА різнилися, цього разу мер Києва теж підтвердив ці цифри.

“Кількість киян, що захворіли на коронавірус, на жаль, зросла до 31 особи. Вчора ввечері ми отримали ще 3 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. Всі троє - кияни, всі троє - чоловіки. Двоє з них лікуються вдома на самоізоляції, один - 50-річний чоловік, що повернувся з Франції 21 березня, - був госпіталізований до Олександрівської лікарні. 21 хворий лікуються в лікарні, 10 лікуються дома на самоізоляції”, - повідомляє Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Зараз ще 30 зразків перебувають на стадії дослідження. Станом на сьогодні, загалом протестовано 1355 киян.

Олександрівська клінічна лікарня у м. Києві - фото Знай.ua
Олександрівська клінічна лікарня у м. Києві - фото Знай.ua

У той час, як жителі масово скаржаться на відсутність масок та антисептиків, недотримання обіцяного владою дезинфікування під’їздів та вимагають зачинити на карантин українців, що масово прибувають до Києва з інших країн, міський голова частково доповів лише про єдине з гострих питань. Це - завищені ціни на продукти. І то у відповіді він не надав жодних конкретних дій з боку київської влади, а фактично “переклав” відповідальність на Уряд.

“Я спрямував звернення до Кабміну забезпечити контроль за цінами на лікарські засоби, товари медичного призначення та соціально значущі товари. Згідно ухваленого Парламентом Закону, Уряд сьогодні має таку компетенцію і повинен вжити всіх заходів щодо недопущення підняття цін суб’єктами господарювання. А саме: цукор, сіль, борошно, чай, олія, вершкове масло, гречка, рис, питна вода, консерви та інші затребувані нині товари”, - зазначає голова КМДА.

Черги, Київ - фото з Фейсбуку
Черги, Київ - фото з Фейсбуку

Ще однією новиною стало повідомлення про припинення опалення у навчальних закладах та дитсадках міста.

Приклад Ізраїлю та жорсткий карантин туристів з “подарунками”

Тим часом, “вибух” обурень мешканців столиці у соцмережах не стихає. Все більше користувачів наполягають на впровадженні такої ж системи слідкування за приїжджими, як в Ізраілі.

Про перейняття досвіду Ізраїлю мер столиці нічого не сказав, але замовив слово про перемовини з китайськими лікарями, що відбулася 24 березня. Проте, жодних повідомлень про перелік ліків, якими мають лікувати інфікованих, так і не прозвучало.

“Китайські медики розповіли, що курс лікування має бути 20 діб з дня виявлення захворювання і порадили, як правильно діяти, аби попередити про інфікування медперсоналу”, - відначив Віталій Кличко.

Водночас, дехто ж з киян, не стримуючи емоцій, наполягає на жорсткому карантині для тих українців, що повертаються з-за кордону.

А ось чутки, що в місті планують розгорнути госпіталь в одному з найбільших виставкових центрів, столичний голова поки не підтвердив.

Ми, в свою чергу, відправимо офіційний запит щодо планів київської влади з облаштування додаткових медприміщень для розміщення хворих, у разі масового розповсюдження коронавірусу в столиці.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.