Різке зростання кількості хворих на коронавірус в столиці, зафіксоване 23 березня, призвело до значного загострення панічної ситуації в місті. Аби почути конкретні відповіді на найкритичніші питання щодо відсутності в київських аптеках захисних масок та подальшого плану дій столичної влади, до перегляду онлайн-брифінгу мера Києва Віталія Кличка долучаються сотні глядачів. Втім, замість очікуваних відповідей, голова КМДА повідомив невтішні новини.

Олександрівська клінічна лікарня у м. Києві - фото Знай.ua
Олександрівська клінічна лікарня у м. Києві - фото Знай.ua

Неспівпадіння з МОЗ, надзвичайний стан та карантин “як в Санжарах”

У той час, як у МОЗ України ще вчора відзвітували про 29 мешканців столиці, заражених на коронавірус, мер Києва Віталій Кличко знову повідомив дещо інші факти.

“Кількість хворих за минулу добу у Києві збільшилася на 4 людини. Таким чином, станом на сьогодні, в столиці вже 28 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Протестовано на цю хворобу в столиці зараз 1297 киян”, - зазначає голова КМДА.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Кличко, скріншот з відео
Кличко, скріншот з відео

Як наголосив Віталій Кличко, переважна більшість заражених - люди, що приїхали з-за кордону. Він звернувся до МВС із проханням посприяти введенню 14-денного карантину для таких українців.

“Останніми днями спецрейсами з-за кордону в столицю прибувають десятки тисяч українців. Переважна більшість - в аеропорт “Бориспіль”, менша частина - на столичний залізничний вокзал. З проблемою потенційно інфікованих людей і загрозою швидкого розповсюдження інфекції столиця залишається, на жаль, сам на сам. Всі профільні державні органи повинні підключитися до контролю за станом здоров’я людей, які прибувають. Бо сьогодні складається безконтрольне прибування”, - підкреслив Віталій Кличко.

Фото з аеропорту "Бориспіль": Інформатор
Фото з аеропорту "Бориспіль": Інформатор

Що ж стосується можливості введення надзвичайного стану у місті, то, за словами міського голови, сьогодні ситуація ще контрольована, але якщо вона буде погіршуватися, введення цього режиму буде неминучим.

Кияни у розпачі: “Спочатку маски дайте, а потім вказуйте!”

А ось ситуація з відсутністю у місті елементарних засобів безпеки, взагалі, нагадує “театр абсурду”. Попри масові скарги на відсутність масок та дезинфікуючих засобів, Віталій Кличко повідомив, що частина із отриманої днями партії була направлена в аптеки, а їхню відсутність виправдав “шаленим ажіотажем”.

Жителі ж столиці буквально засипають соцмережі постами про критичний стан у місті. Тільки на офіційній сторінці КМДА один за одним з’являються сотні коментарів обурених киян.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.