З 130 найдорожчих міст світу Київ зайняв 86 сходинку разом із Москвою. За рік столиця України піднялася в рейтингу на 22 позиції і стала однією з найбільш швидкозростаючих в ціні серед міст усіх міст світу.

Згідно з рейтингом Worldwide Cost of Living 2020, такі темпи зростання викликані рекордним урожаєм зерна в країні, зростанням зарплати.

Для порівняння взяли 400 цін на 160 продуктів і послуг, зокрема на їжу, напої, одяг, товари для дому, особистого догляду, оренду житла, транспорт, комунальні послуги, приватні школи, домашніх працівників та відпочинок.

Ціни у всіх містах у рейтингу порівнювали з цінами в Нью-Йорку. Індекс цін у американському місті встановлюють на рівні 100 пунктів. Індекс Києва за рік виріс на шість пунктів і складає 58.

рейтинг міст, скріншот
рейтинг міст, скріншот

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Найдорожчі міста в світі: Сінгапур, Гонконг, Осака, Нью-Йорк та Париж. Найдешевші: Дамаск, Ташкент, Алмати, Буенос-Айрес і Карачі (Пакистан).

Також найдешевшими стали Дамаск в Сирії, Ташкент в Узбекистані, Алмати в Казахстані, Буенос-Айрес в Аргентині і Карачі в Пакистані.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Білецький порадив, як Україні обійти світова криза - лише кілька кроків

Як повідомляє портал «Знай.ua» Вибори мера в Києві – Пальчевський впевнено дихає в спину Кличко, свіжі рейтинги

Також «Знай.ua» писав, що Киянам дозволили не платити за інтернет до кінця карантину, - "сидіть вдома"