Вже незабаром весна, природа оживає та починають з'являтися первоцвіти. Проте киян попередили, що за купівлю та продаж первоцвітів їм загрожують штрафи.

Про це повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА.

Так, киян попередили, що за незаконне придбання та продаж рослин, занесених до Червоної книги, передбачені штрафи. Суми штрафів за торгівлю первоцвітами становлять від 1 700 до 3 655 грн.

Первоцвіти


До первоцвітів належать: підсніжники, проліски, крокуси, шафран, сон-трава та інші - занесені до Червоної книги України та охороняються законом.

Варто відзначити, що купуючи квіти в метро або на зупинках громадського транспорту, кожен ризикує стати співучасником знищення природи. Тому якщо ви хочете помилуватися цими квітами, можна відвідати місця де вони росту, але в жодному разі не зривати їх.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що у Київській області аномально тепла зима призвела до того, що природа переплутала сезони – тварини не відправляються в сплячку, а рослини вирішили, що зараз саме час почати цвісти.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, у Львові зацвіли яблуні та магнолії у розпал грудня

Також Знай.ua писав, у засніжених Карпатах зацвів символ України