У Київській області аномально тепла зима призвела до того, що природа переплутала сезони – тварини не відправляються в сплячку, а рослини вирішили, що зараз саме час почати цвісти. Зокрема, помічені весняні первоцвіти в Чорнобильській зоні. Фото природної аномалії опублікували на сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника в соціальній мережі Facebook.

Як повідомляють співробітники заповідника, в зоні відчуження зацвіли проліски і ліщина.

"Наслідки незвично теплої зими: цвіте ліщина і первоцвіти", - написали біологи.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Фото: Facebook

Варто відзначити, що нормальний період цвітіння цих рослин – початок і середина березня. Якщо надалі в Україну прийдуть морози, рослини, поспішили зацвісти, загинуть. Крім того, зараз немає комах, які могли б їх запилити.

Для України зима 2019-2010 років стала унікальною, тому що період метеорологічної зими в країні так і не настав.

Нагадаємо, що в Чорнобилі "повстали" тварини, і радіація тут ні при чому, - переконайтеся самі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жінка, яка планувала відвідати Ухань на початку цього місяця, подякувала собаці за те, що вона пережовувала паспорт і скасувала її поїздку до міста, ураженого коронавірусом.

Також Знай.uа писав, що в селищі Борова, що на Харківщині, бродячий пес напав на 14-річну школярку і жорстоко покусав.