Київ став третім у Європі за розмірами та частотою дорожніх заторів у 2019 році. У світовому заліку столиця України стала дванадцятою. Про це стало відомо з даних, опублікованих розробником навігаційних технологій TomTom.

Щорічно цей сервіс оприлюднює індекс завантаженості доріг у всьому світі. Загалом до рейтингу увійшли дані 416 міст світу. Найнавантаженішими у світі виявилися дороги індійського міста Бенґалуру, на другому місці – філіппінська столиця Маніла, на третьому - столиця Колумбії, Богота.

Серед європейських міст лідером з дорожніх корків стала російська столиця Москва, їй трохи поступився турецький Стамбул, а українська столиця посіла третю сходинку антирейтингу.

Крім того, до списку найзавантаженіших міст потрапили й інші українські міста. Так, Одеса за рівнем дорожніх заторів стала сьомою у Європі та 18-ю в світі, Харків — 13-м та 29- м відповідно. Дніпро посів 23-тю та 47-му сходинки рейтингу.

При цьому 2018 року Київ посідав за тим же показником 13-е місце у світі.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадуємо, що найближчим часом із станцій київського університету до музеїв відправлять турнікети зі стулками, які пропрацювали вже чотири десятиліття.

Крім того, портал Знай.ua повідомляв, що у Києві - ПП з громадським транспортом, - перші подробиці.

Також Знай.ua писав, що у Сумах маршрутки почали вбивати пенсіонерів.