У Києві вирішили позбутися ще одного пережитку радянського минулого – «агресивних» турнікетів у метро. Тих самих, які моторошно лякали юних глядачів мультфільму «Ну, постривай!» - в серії, де вовкові боляче прищемляли хвіст. Про це повідомили в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

Як обіцяють чиновники, страшні турнікети скоро відправляться в музейні запасники, а на їх місце прийдуть нові, сучасні і безпечні, пристрої.

В 2020 році київський метрополітен закупить словацьких турнікетів на сотню мільйонів гривень. Старі пристрої встановили у київському метро ще в 1970-х роках, і вони не тільки морально застарілі, але і є небезпечними: нерідкі випадки, коли вони травмували пасажирів, навіть тих, хто чесно сплатив за проїзд.

Замінять турнікети відразу на 15 станціях столичного метрополітену: «Героїв Дніпра», «Динамо», «Почайній», «Тараса Шевченка», «Контрактовій площі», «Площі Льва Толстого», «Либідській», «Кловській», «Палаці спорту», «Дружби народів», «Видубичах», «Славутичі», «Осокорках», «Позняках» і «Харківській».

В нових турнікетах оплатити проїзд можна буде за допомогою банківської карти, смартфона з NFC, картки оплати проїзду, «карткою киянина», паперовим чи електронним QR-квитком.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, раніше різке підвищення тарифів за проїзд пересадить городян на велосипеди.

Також Знай.uа писав, що у Сумах маршрутки почали вбивати пенсіонерів.

Портал Знай.uа повідомляв, що у Києві - ПП з громадським транспортом, - перші подробиці.