За період з січня по жовтень 2019 року в Києві померло 27 тисяч 557 осіб. У Головному управлінні статистики столиці розповіли, які причини смерті найпоширеніші серед киян.

За даними експертів, найчастіше жителі столиці помирають від хвороб системи кровообігу – таких смертей за минулий рік було зафіксовано 17 тисяч 704 випадки.

На другому місці – новоутворення, від онкологічних захворювань померли 4 тисячі 790 чоловік.

На третьому місці по частоті виникнення - хвороби органів травлення, від яких пішли з життя 1 тисяча 235 осіб.

Четверте місце посіли хвороби органів дихання, які забрали життя 694 осіб.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Така ж картина спостерігалася в столиці і роком раніше, в період з січня по жовтень 2018 року. «Лідери» серед причин смертей киян не змінилися.

Серед інших причин смерті киян – дорожньо-транспортні пригоди (147 жертв за 10 місяців), необережне поводження на воді (44 потопельника), алкогольні отруєння (чотири особи).

Покінчив з собою 131 киянин, а «допомогли» піти в світ інший 52-м жертвам убивств.

Нагадаємо, що на Донбасі український захисник покінчив з життям при загадкових обставинах. Сталося самогубство військовослужбовця Юрія Сергєєва з позивним Гудвін в районі Золотого в Луганській області.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Росія відрізає голови моїм одноліткам": в мережі назріває гучний скандал-за загадкової загибелі молодого хлопця.

Також портал Знай.uа писав, що на території Київщини більше 10 днів велися цілодобові пошуки підлітка - 17-річний хлопець пішов з дому в місті Вишневе і не повернувся.