У Києві під час виступу російської журналістки та блогерки Олександри Мітрошиної прогримів скандал - юрба активістів прийшла перешкодити дійству, унаслідок чого двох із них затримала поліція.

Олександра Мітрошина, фото: Радіо Свобода

Нові подробиці повідомив прес-секретар партії "Голос" Ярема Дух.

"Російська блогерка, котра у 2018-му відпочивала в окупованому Криму, приїжджає виступити до Києва. На запитання про приналежність Криму лише усміхається активістам. Коли приїхала поліція, то стається найдивніше – "пакують" активістів. Чому так сталося? Зараз розбираємося", - написав у Facebook прес-секретар партії "Голос" Ярема Дух.

Скріншот Facebook

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Речник політичної партії додав, що народна депутатка Соломія Бобровська наразі готує запит до СБУ з питаннями, чому цей візит взагалі став можливим і коли скандальній блогерці планують заборонити в‘їзд до України за порушення українського законодавства.

В поліції Києва у свою чергу уточнили, що за фактом подій під час виступу Мітрошиної складено три адмінпротоколи.

"Надійшло повідомлення про те, що на вулиці Козацькій невідомі особи конфліктують і висловлюються нецензурною лайкою. На виклик виїхав екіпаж патрульної поліції. На зауваження поліцейських та законні вимоги припини свої дії особи не реагували. Їх було неодноразово попереджено про затримання у разі невиконання законних вимог. У результаті двох громадян, які порушували громадський порядок, патрульні доставили до Голосіївського управління поліції", - озвучили свою версію правоохоронці.

Наразі стало відомо, що всіх учасників події відпустили.

Пізніше сама Мітрошина, яка опинилася у епіцентрі скандалу, написала в Telegram:

"Я не підтримую анексію Криму і не маю відношення до державних російським ЗМІ. Від 2014 до 2017 року я працювала на радіо "Москва ФМ" і вела передачу про автомобілі. Бачу просто, що багато українських ЗМІ пишуть, що я працюю на каналі "Росія 1" і займаюся пропагандою. Ніякого політичного підґрунтя сьогоднішня зустріч не мала, обговорювали ми теми блогерства, активізму, домашнього насильства тощо".

Нагадаємо, блогерці з Росії Олександрі Мітрошиній, через яку в Києві заарештували активістів, збираються заборонити в'їзд на територію України.

Як повідомляв портал Знай.uа, в березні може бути скасовано перетин кордону з Росією за внутрішнім паспортом України.

Також портал Знай.uа писав, що фанат Путіна танцівник Полунін збирається повернутися в Україну.