У суботу, 28 грудня, у Києві міський голова Віталій Кличко урочисто відкрив Шулявський шляхопровід, який довгий час знаходився на ремонті. Про це повідомили на сторінці мера в соцмережі Facebook.

Як повідомляється, градоначальник проявив фантазію, з'явившись на відкриття в костюмі Санта Клауса верхи на квадроциклі.

«Ну що, поїхали? Шулявка їде!», — закликав інших учасників дорожнього руху Кличко.

Наголошується, що автомобільний рух шляхопроводом вже відкрили, цю ділянку дороги водії можуть більше не об'їжджати.

Однак трамваїв і тролейбусів №№ 22, 27, 30 і 42 пощастило менше – міський електротранспорт ще не запускають на міст. Досі не встановлено контактну мережу, яка дозволить запустити через шляхопровід рух електротранспорту. Тому тролейбуси і трамваї поки що пустили в об'їзд відремонтованого мосту.

Разом з тим через міст вже їдуть міські автобуси №№ 27Тр, 155 і 550.

Нагадаємо, що роботи з реконструкції Шулявського шляхопроводу почалися ще в березні 2019 року, а 4 грудня був встановлений останній прогін моста.

Нагадаємо, що у святкові та вихідні дні комунальники продовжують ремонт Шулявського мосту, який закрили в березні 2019 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, у зв'язку з ремонтними роботами, у столиці буде перекрито Північний міст. А сталося це через шов, який вирвав з асфальту.

Також портал Знай.uа писав, що Шулявський міст сфотографували з висоти пташиного польоту, і його фото викликали неоднозначну реакцію киян.