Поки кияни носяться магазинами у пошуках делікатесів до новорічного столу, наряджають ялинку і об'їдаються мандаринами в очікуванні снігу, в центрі столиці цвіте сакура. Про це розповіли користувачі на сторінці інтернет-спільноти «Чесно. Київ» у соціальній мережі Facebook.

Фото незвичайного поведінки цього дерева оприлюднила в мережі Юлія Діденко. Вона розповіла, що помітила квітучу сакуру на вулиці Липській у Печерському районі Києва.

«П'ять днів до Нового року, а в Києві розквітла сакура. Вам теж така зима до душі, або хочеться снігу і морозу?», — запитує на сторінці автор посту.

Юлія Діденко, Facebook

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Крім сакури, в столиці готові прокинутися і кущі бузку, і виноградні лози. Дуже тепла зима заважає рослинам впасти в свій звичайний анабіоз, а зимове цвітіння може обернутися для них загибеллю по весні.

На жаль, люди неспроможні змінити ситуацію, і ніяк не зможуть врятувати дерева. Єдина надія – на похолодання зі снігом, яке прийде в Київ вже в найближчі години, і змусить рослини згадати, що на вулиці грудень, а не квітень.

Нагадуємо, що у цьому році подібне явище відбулося в столиці — посеред літа розквітли київські каштани.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", ужгородці дочекалися весняного дива і радіють цвіту сакури. Засаджені японською вишнею вулиці Довженка і Ракоці перетворилися в квітучу алею. Щороку вони заманюють своєю красою тисячі туристів.

Портал "Знай.uа" писав, що в останньому зимовому місяці, лютого, Карпати радують жителів і туристів первоцвітами. Так, в Карпатах з'явилися перші крокуси.