15-го грудня в Stereo Plaza з Сергієм Міхалком і "Ляписом-98" відірвався чи не увесь Київ. Ініціатори альтернативного року, панк-року, ска або, як музиканти самі кажуть, "ортодоксального радикального шансону" в радянському просторі вкотре зібрали солд-аут і довели, що свободу і любов не зрадять ніколи. Музика "Ляписа" переможе будь-яку систему і печаль.

Сергій Михалок та Ляпис-98 у Києві, фото: Дмитро Лантух

Сергія Міхалка вже можна назвати культовим музикантом наших широт. А музика "Ляпис-98" – не просто ностальгія та класика. Це щось, що стоїть особняком у музичному авангарді на всі часи.

Київський концерт у розпал новорічної метушні став черговою крапкою в солідному європейському турне групи. Адже вже відомо про подальші концерти "Ляписа-98" в Білорусі, Нідерландах, Данії, Грузії, Естонії, Фінляндії, Латвії, Швеції та Англії.

Сергій Міхалок з концертом у Києві, фото: Дмитро Лантух

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Цей концерт афішувався як нова програма "Всем девчонкам нравится". Можна сміливо констатувати – сподобався він не тільки дівчатам та хлопцям, але і всім-всім-всім. Забитий зал і переповнений другий VIP-поверх – це люди різного віку від школярів до пенсіонерів, які не можуть ані всидіти, ані встояти на місці від музичного драйву. І гламурні дівчата в міні-сукнях, і старі рокери з віскі в руках, і неформальна молодь, і люди поважного віку. Весело було всім.

"Ау", "В платье белом", "Почтальоны", "Яблони", "Я верю", "Капитал", "Метелица", "Евпатория": в якому б настрої і стані до Ляпіса не прийшов – будеш співати, танцювати і відриватися.

Київські фанати у захваті, фото: Дмитро Лантух

Справжній панк-хуліган Сергій Міхалок, не соромлячись об'єднувати ЗОЖників та алкоголіків, не тільки відчайдушно стрибав (у свої 47 років), виконуючи пісні, а й у проміжках хвацько і по-простому розмовляв з публікою. Міхалок читав вірші, розповідав про передозування «джефою», різанину в ресторанах, навчав правильно сидіти "на кортах" і дякував за все хороше "Володимиру Володимировичу: добре, що Маяковському"...

Сергій Михалок, фото: Дмитро Лантух

Це все може здатися просто хорошим концертом. Але коли чуєш, як оркестр заводить "Воины света", і бачиш сльози на очах сталевих чоловіків – розумієш, що таке сила справжнього мистецтва і революційна лірика. Зі старими добрими піснями "Ляпис-98" можна йти в бій, хоч любовний, хоч реальний – але обов'язково на краще і з розумінням, що зробиш максимум, щоб життя стало яскравішим, життя стало веселішим.

Нагадаємо, раніше Сергій Міхалок презентував новий кліп гурту Drezden “Эдельвейс”.

Раніше Знай.ua писав, що музичний колектив Сергія Міхалка Brutto презентував документальний фільм про себе.

Також Знай.ua повідомляв, що у Києві презентували важливу книгу про один з найстрашніших періодів в історії України - Голодомор 1932-1933 рр.