Про розширення території столиці вже не один рік поспіль велися розмови. Хтось виступав "за", а комусь це здавалося просто примхою. Та тепер цей привід, що завжди служив ґрунтовною темою для дискусій, перетворився на конкретний факт. Відповідне рішення було прийнято на Пленарному засіданні Київради. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Київ, Майдан Незалежності - фото 24 канал
Київ, Майдан Незалежності - фото 24 канал

Приєднається майже 3 тисячі гектарів

Згідно із прийнятим проектом землеустрою, територія Києва може збільшитися на 2771,1415 Га. Це відбудеться за рахунок сусідніх земель області.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Цей крок можна вважати історичним, оскільки, за даними Департаменту земельних ресурсів, межі столиці залишалися незмінними з 1989 року. А однією з причин став суто технічний фактор – як виявилося, впродовж останніх 28 років були відсутні документи про конфігурацію меж міста, що унеможливлювало розробку проекту щодо їхнього корегування.

Втім, цієї осені – у вересні 2019 року – таки вдалося віднайти офіційні дані про встановлення та закріплення межовими знаками меж міста Києва.

"Робота проводилась Українським державним інститутом інженерно-геодезичних вишукувань та зйомок "УкрДІІГіс" у 1989-1990 роках. З урахуванням цих даних було розроблено проект зміни меж міста Києва, яким планується збільшити територію міста з 82635 Га до 85351 Га", – відзначають в прес-службі Київради.

Разом з тим, столиця повинна передати 55,4 Га із земель Київської міської ради до складу земель Київської області. Хоча ці цифри – ніщо, у порівнянні з територією, що у майбутньому має увійти у межі мегаполісу.

"Спочатку треба навести лад у своєму "королівстві", а вже потім розширювати"

Звісно, даний факт не міг залишитися непомітним для мешканців столиці.

Варто зазначити, що перші коментарі, що одразу почали з'являтися в соцмережах, м'яко кажучи, позбавлені позитивних перспектив такого розвитку подій.

Користувачі не оминули увагою і купу комунальних проблем, якими з кожним роком буквально "обростає" місто.

Ми і надалі слідкуватимемо за розвитком подій, тож про подальші новини щодо розширення меж Києва читайте на порталі Знай.ua.