У Києві незабаром з'явиться нова вулиця. Таке рішення було прийнято на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики. Про це розповіли в прес-службі КМДА.

Повідомляється, що провулок Проектний, який знаходиться у Шевченківському районі Києва, найближчим часом перейменують у вулицю Гарета Джонса. Як зазначається, рішення було прийнято майже одноголосно.

Гарет Джонс – британський журналіст, який не побоявся розповісти всьому світові правду про Голодомор в Україні в 1932-1933 роках. Він прибув у Радянський Союз, щоб писати статті про успіхи курсу комуністичної партії, але не зміг закрити очі на масове винищення українців. Його повідомлення про голод в Україні і на Кубані стали першими правдивими новинами про те, що насправді відбувалося в СРСР.

Навесні 1933 року він зібрав в Берліні прес-конференцію, під час якої розповів про те, як радянська влада морить голодом мільйони безневинних людей.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім перейменування Проектного провулка, в Києві змінять назви ще декількох вулиць.

Нагадаємо, раніше у київському метро розмістили плакати, які розповідають про трагічні події 1932-1933 років в Україні: Голодомор, червоний терор, репресії. Постери – частина загального проекту FILM.UA Group і столичного метрополітену. Мета акції – розповісти якомога більшій кількості людей правду про кошмарних сторінках вітчизняної історії.

Приводом для проведення кампанії став вихід на екрани історичного фільму "Ціна Правди". Крім того, 23 листопада вшановується Пам'ять жертв Голодомору.

Також у Києві презентували книгу про Гарета Джонса, який прокричав про Голодомор в Україні на весь світ.

Ще раніше було презентовано офіційний трейлер історичного трилера "Ціна правди".