У Києві погода у суботу, 30 листопада, буде похмурою. Хмари затягнуть небо на весь день, зранку можливий туман. Про це повідомляє сайт Sinoptik.

Незважаючи на те, що сьогодні – останній день осені, в столиці тримається досить тепла погода. Температура повітря 30 листопада в Києві не перевищить 4 градусів тепла, а вночі опуститься до 0 градусів.

Рекордно тепло у цей день було у 1917 році – більше 10 градусів тепла, а рекордно холодно – у 1931 році – перевалило за 16 градусів морозу.

Погода в Україні 30 листопада, Укргідрометцентр

Народ 30 листопада почитав Григорія-чудотворця. Вважалося, що в очікуванні довгої холодної зими білки роблять особливо великий запас горіхів. Перелітні птахи, прямуючи на південь, одразу піднімаються вгору - це означає, що зима буде сніжною, а якщо вони летять низько над землею, то снігу буде мало. Про те, якою буде зима, можна «прочитати» за подстреленному по осені зайцю. Якщо під його шкірою багато жиру, значить він чекав суворої зими.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.

Також Знай.uа писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.

Ще Знай.uа писав, що восени багато хвороби загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику і лікування.

Побачите в небі тихий політ журавлів, які ніби перемовляються один з одним - чекайте теплу погожу осінь. А якщо кроти та сліпаки восени тягнуть у нори багато соломи - чекай суворої зими.