Озвучена директором Департаменту культури КМДА сума у розмірі 9 млн 350 тис гривень, що цього року піде на святкування Нового року в столиці, приголомшила тисячі киян. Тож Знай.ua вирішили дізнатися, на що саме будуть витрачені ці кошти.

Новорічна локація на Софійській площі
Новорічна локація на Софійській площі

Комусь десятки тисяч, а комусь – мільйони: різниця по районах кардинальна

Згідно із офіційно наданих відповідей на наш запит, найменші суми, що будуть витрачені на новорічні свята, можна відмітити в 3 районах: Подільському, Шевченківському та Солом'янському.

Подільський район – 90 тис грн

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Шевченківський район – 62 тис грн

Солом'янський район 90 тис грн

На 2 місці за кількістю витрачання бюджетних коштів, де суми коливаються від 100 до 300 тис грн, опинилися 4 райони.

Дніпровський район – 165 тис грн

Печерський район – 237 тис 120 грн

Голосіївський район –163 тис грн

Деснянський район – 284 тис 583 грн

А от лідерами за максимальними витратами, що підуть на святкування, стали 3 райони: Оболонський, Дарницький та Святошинський. Їхній розмах коливається від 500 тис до 3 млн грн.

Оболонський район – 1 млн 4 тис грн

Дарницький - 572 тис грн

Усі з вищезазначених сум переплюнув Святошинський район. Якщо класичний "ялинково-іграшковий набір" обійдеться у 40 тис грн, то на реалізацію святкового проєкту, одного з переможців "Громадського бюджету", передбачено просто космічну суму – 3 млн грн.

Відомо, що тематичний проєкт, що також здобув перемогу в "Громадському бюджеті", буде реалізований і в Шевченківському районі. Втім, інформацію щодо витрат ми поки так і не отримали. Як і відповідь з низки інших міських установ.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.