Головні новорічні локації країни, що традиційно розташуються на Софійській та Контрактовій площах, будуть витримані в двох стилях: полтавської опішні та Лускунчика. 30-метрова ялинка, святкові виступи ді-джеїв та безліч фотозон – все це очікує на відвідувачів новорічних локацій. Тож скільки цього року столична влада планує витратити на святкування 2020-го року, дізнавалися Знай.ua.

Новий рік - фото У відпустку
Новий рік - фото У відпустку

Витрати перевищили 9 мільйонів

Як виявилося, цієї зими столична влада вирішила "спустити" на кілька мільйонів більше, ніж торік. Якщо на святкування 2019-го пішло 6,5 млн, то цього року позначка перевищила вже 9 млн.

"Цього року на святкування виділяється 9 мільйонів 350 тисяч гривень. Більшість з цих коштів підуть на квитки на новорічні заходи дітям із соціально незахищених верств населення", – повідомила під час заходу директорка Департаменту культури КМДА Діана Попова.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На що ж піде інша частина грошей представники мерії так і не повідомили.

"Така сума викликає сумніви: необхідно перевірити кошториси"

Як підкреслюють депутати Київради, аби дослідити це питання більш детально, треба переглянути кошторис.

"У нас в Києві часто завищуються суми на закупівлі та роботи, тож тут необхідно перевірити кошторис: на що саме гроші розподіляються. Звичайно, що мільйони на квиточки для дітей – а це, як мінімум, 90 тисяч квитків –викликають питання", – зазначає депутат Київради Прохор Антоненко.

Ще одним цікавим моментом є і те, що в минулому році жодної копійки з бюджету не було витрачено на прикраси та інсталяції. Як виявилося, їх за власний рахунок придбали організатори новорічних свят Folk Ukraine.

Новий рік, Київ - фото ganok.in.ua
Новий рік, Київ - фото ganok.in.ua

"Інсталяції та прикраси придбані за наш рахунок та кошти наших спонсорів, тож усі вони залишаються на зберіганні у організаторів – Folk Ukraine – для подальшого використання. У майбутньому оргкомітетом проекту буде відкрито парк "Кольору та світа", де будуть представлені усі експозиції", – повідомили нам минулої зими у Folk Ukraine.

Також засновник проекту Ukraine Folk Ігор Добруцький додав, що на ялинку цьогоріч піде понад 2, 7 млн гривень.

Ми, в свою чергу, відправимо офіційний запит, аби дізнатися, на що саме та у якій кількості планується витратити більше 9 млн грн, та чиї кошти підуть на облаштування головної ялинки країни. Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.