У п'ятницю, 22 листопада, під Офісом президента Володимира Зеленського неспокійно - на розмову зі слугою народу прийшли десятки активістів, аби остаточно прояснити питання із спробою незаконного будівництва у районі Протасового Яру.

Акція проти незаконної забудови Протасового Яру, фото: Facebook

Відповідну інформацію та кадри з акції оприлюднив киянин Андрій Беляев на своїй сторінці у Facebook.

"Громада Захистимо Протасів Яр звернулась за підтримкою до Володимир Зеленський у Офіс Президента України", - йдеться у повідомленні.

Активісти вкотре наголошують, що Протасів Яр - зелені легені Києва, які становлять 30 гектарів лісу в центрі міста. Лісу, замість якого дніпровська компанія ТОВ Дайтона Груп (Геннадій Корбан і Олег Левін) хоче збудувати три хмарочоси у розрізі з нормами закону.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"1 травня, після оголошення результатів президентських виборів, забудовник встановив парка аби почати будуватись. Громаду Протасового яру це не влаштувало. Ми ініціювали ряд судових позовів, відкриття кримінальних проваджень та домоглись зупинки будівництва. Паралельно розпочалась робота над наданням всьому Протасовому яру статусу об'єкту природно-заповідного фонду (яким він і має бути). Це в свою чергу не влаштувало Геннадія Корбана та Олега Левіна. Вони почали погрожувати викраденням і розправою нашому представнику Roman Ratushnyy, спочатку через свого адвоката Андрія Смирнова, потім публічно, а потім Роману надійшла інформація з різних джерел що дніпровські бізнесмени мають намір найближчим часом реалізувати свої погрози", - розповідають активісти.

Акція проти незаконної забудови Протасового Яру, фото: Facebook

"Чому вимагаємо саме в Президента? Тому що він двічі обіцяв розібратись в ситуації. Тому що заступник голови ЙОГО Офісу Андрій Смирнов погрожував представнику нашої громади і у нас є всі підстави вважати, що Смирнов на своїй посаді обслуговує інтереси бенефіціарів знищення Протасового яру - Геннадія Корбана та Олега Левіна", - резюмують учасники акції.

Нагадаємо, що мітингувальники вимагають від президента Зеленського провести реформу державного управління будівельної галузі.

Як повідомляв портал Знай.uа, кілька тисяч людей зібралися на акцію біля Адміністрації президента.

Також портал Знай.uа писав, що біля мерії Одеси пройшов мітинг, приурочений до сесії міської ради.