У Києві відбудеться незвичайний захід, приурочений до вшанування пам'яті мученицьки загиблих під час Голодомору 1932-1933 років українців, який визнано геноцидом проти народу.

Запали свічку пам'яті у Києві, фото: Уніан

Про захід інформує Українська академія лідерства.

В суботу, 23 листопада, киян запрошують на акцію Вуличний ресторан "Непораховані з 1932". Мета – не лише дати відчути на смак жахіття Голодомору, а й показати їх.

"Ми готуємо їжу, котру змушені були їсти українці через злочини радянської влади. Ми нагодуємо охочих найгіршим у світі супом, котрий допоміг небагатьом вижити. А також дамо відчути на що схоже, коли біля тебе помирають люди", – розповідають організатори.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

За даними Інституту національної пам’яті від штучного голоду померло від 4 з половиною до 7 мільйонів осіб. Радянська влада знищувала документи та докази своїх злочинів, тому точну кількість жертв порахувати неможливо. Мільйони українців так і залишились невідомими, безіменними та Непорахованими.

Акція відбудеться 23 листопада 15:00 – 17:00 на Софійській площі у Києві.

Нагадаємо, що у Києві презентували книгу про журналіста, який прокричав про Голодомор в Україні на увесь світ.

Як передавав Знай.uа, "Дуб Гавриїл" став візитівкою Вінниці.

Крім того, Знай.uа писав про те, що "Орел і Решка" показали Вінницю у всій красі.