Цієї осені міський голова Києва Віталій Кличко призначив собі нового радника. Ним став екс-партнер UNIT.City і колишній керівник експоцентру ВДНГ Максима Бахматова. Так, крім діджиталізації, колишньому КВНщику делегували займатися ще і – нерухомістю та інфраструктурою. У недавньому інтерв'ю виданню "Ліга.Бізнес" Бахматов розповів, як бачить майбутнє громадського транспорту Києва, зокрема маршруток.

Так, Максим Бахматов згадав у розмові польську столицю, за його словами, у Варшаві щодня на маршрути виходять 2800 трамваїв і автобусів, а в Києві тільки 920. Однак він пообіцяв, що кількість транспорту в українській столиці має збільшитися до 1300 одиниць. Але водночас радник мера вважає, що Києву потрібно відмовлятися від маршруток.

Максим Бахматов, Інформатор
Максим Бахматов, Інформатор

"З маршрутками треба прощатися, а з людьми, які інвестують в маршрутки, потрібно домовлятися про створення спільних маршрутів, про управління. Тільки не в плані маршрутних таксі – неприємних, брудних, як зараз, - а звичайного транспорту – автобусів", - говорить Бахматов. Але в теж час він розуміє, що відразу прибрати всі погані маршрутки і замінити їх на комфортабельні автобуси не вийде. Понад 1 млрд грн в рік заробляють маршрутки тільки на одному троєщенському маршруті. Ось з такою цифрою доводиться боротися. Як ви думаєте, чи захочуть маршрутки швидко попрощатися з цією сумою?", - навів приклад Бахматов. За його словами, у міста немає грошей, щоб миттєво розв'язувати проблему маршруток. "Але поступово, рік за роком, протягом 5 або 10 років, ми оновимо це все", - говорить радник мера.

Громадський транспорт Києва, Kievvlast
Громадський транспорт Києва, Kievvlast

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Нагадаємо, українці висміяли нововведення в метро, регоче вся країна.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Київське метро отримає заповітний 4G.

Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні скасують безкоштовний проїзд у транспорті.