Стало відомо, що у Солом'янському районі одну з вулиць перейменували на честь українського громадського діяча Віктора Павленка. Таке "перетворення" викликало негативну реакцію в ЗМІ після того, як громадські діячі поширили недостовірну інформацію.

У Києві перейменували вулицю

Так, поширення фейкової новини погано позначилося на іміджі як столиці, так і України. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Слід зазначити, що до перейменування ця вулиця носила назву "Ягідна". Віктор Олексійович Павленко був українським військовим діячем, генерал-хорунжим армії УНР, а також він брав участь у Першій світовій війні. Деякі користувачі мережі переплутали його з Іваном Павленко, який був військовим злочинцем і підтримував нацистів.

найпершим дану інформацію розмістив у себе на сторінці в соціальній мережі Facebook Голова українського європейського комітету Едуард Долінський. Новина швидко перейшла в міжнародні ЗМІ. Пресслужба Київської ради попросила не поширювати недостовірну інформацію і ретельно її перевіряти.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що на сайті електронних петицій з'явилося нове пропозицію щодо перейменування вулиці Перемоги.

Як повідомляв портал Знай.ua, кияни запропонували перейменувати дві станції метро і звернулися до керівництва міста з відповідною петицією.

Також портал Знай.ua писав, що в Україні проходить адміністративно-територіальна реформа, яка спрямована на скорочення районів по всіх областях.