Чоловікові, який замінував міст Метро у Києві, почув вирок суду - він отримав 6 років в’язниці.

Засідання суду у Києві

Про це повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

"Вироком Дніпровського районного суду міста Києва зловмисника визнано винним у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, вчиненому повторно, та призначено остаточне покарання у виді 6 років позбавлення волі", - йдеться в заяві.

Варто нагадати деталі історії, яка поставила на вуха усе місто. Чоловік здійснив дзвінок про мінування станції "Гідропарк" у липні 2018 року. Але жодних вибухових пристроїв правоохоронці на станції тоді не знайшли.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Схоплення мінера мосту Метро в Києві, вересень 2019 року: архівне фото

Після встановлення особи "мінера" з’ясувалось, що він уже був засуджений за аналогічний злочин.

З 1 січня до 12 листопада 2019 року правоохоронці здійснили 1 тисячу 374 виїзди за повідомленнями про замінування. У жодному випадку вибухових предметів виявлено не було.

Перевірка зазвичай триває 3-4 години. На цей час роботу об’єкта замінування зупиняють, а людей з його території евакуюють.

Нагадаємо, поки весь Київ стояв а вухах через мінування мостів і ТРЦ міста, на Лісовій чоловік спокійно розгулював з букетом квітів та помповиком в руках.

Раніше Знай.ua повідомляв, з'явилися перші фото військового, що погрожував підірвати міст Метро в Києві.

Також Знай.ua писав, "підривник" мосту в Києві висунув вимоги владі Зеленського.