У суді Києва проходить засідання у справі 48-річного киянина Олексія Берестецького, який 6 листопада відкрив стрілянину по своїх сусіда і поранив чоловіка.

Святошинський районний суд Києва вибирає запобіжний захід для Олексія Берестецького, стрілка з Борщагівки, який стріляв у свого сусіда на вулиці Чаадаєва, 2-А. Потерпілий перебуває в лікарні у важкому стані.

У залі суду працює кореспондент znaj.ua. Він надіслав відео та фото, які демонструють обстановку, в якй проходить засідання суду.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Берестецький заперечує свою провину та спростовує звинувачення за статтею 115 КК України (замах на умисне вбивство).

У розмові з журналістами перед засіданням суду, Берестецький сказав, що не пам'ятає, чому повернувся в квартиру за зброєю.

"Я не пам'ятаю, я був в стані афекту чи що", - відпоів він на запитання.

У ході засідання суду стрілок заявив, що йому нібити погрожували мешканці будинку, різали шини, відрізали опалення.

"Я не пам'ятаю, що сталося. Рушниця була в руках ... Мені і моїй родині погрожували деякі мешканці будинку, різали шини на моєму авто. Мені відрізали опалення", - розповів Берестецький.

Зазначимо, що Берестецький є боржником зі сплати комунальних послуг, але заперечує це. Однак, у тому ж Свтятошінском районному суді розглядається позов ОСББ про стягнення з нього боргових зобов'язань.

У той же час, в ході засідання суду підтвердились заяви Берестецького про конфлікт з ОСББ (Об'єднанням співвласників багатоквартирного будинку). Як з'ясувалось, його виключили з членів ОСББ.

Крім того, суд з'ясував, що у Берестецького є дозвіл на зброю. Сам же стрілок зізнався, що шкодує про свій вчинок.

"Я шкодую про це, я був в стані афекту. Хотів би поросити вибачення", - сказав Берестецький.

Нагадаємо, киянин розстріляв сусіда з автомата після страшного викриття - чоловік крав у інших мешканців будинку електрику

Як повідомляв портал Знай.ua, в мережі оприлюднили відео розстрілу киянином сусіда.

Також Знай.ua писав, у Києві мешканців насильно вигнали на вулицю та почали бити.