У столиці мешканців скандального будинку-гуртожитку, що на вулиці Польова, 19/8, за допомогою сили змусили покинути приміщення. А пізніше і взагалі озброєнні люди почали бити жителів, серед яких були й жінки.

Нагадаємо, що історія з цим гуртожитком тягнеться вже кілька років. Відтак, будинок спочатку належав державному, а нині - приватному підприємству "Трест Київміськбуд-2". У 2018 році було прийнято рішення щодо реконструкції. У зв'язку із цим, компанія запропонувала людям альтернативне житло на вулиці Туполєва. Щоправда, близько 40 сімей відмовилися виселятися і продовжують жити в неопалюваному приміщенні, без води, газу і електрики.

Київська поліція, фото - Інформатор
Київська поліція, фото - Інформатор

А вже цими днями, до будинку прийшли невідомі у формі і бронежилетах та почали силою виганяти мешканців гуртожитку. Водночас, зі слів потерпілих, на місці також були правоохоронці, які стояли осторонь та лише спостерігали.

Однак, в столичній поліції запевняють, що поліцейські втрутилися в конфлікт та відразу ж перешкодили, ймовірно, кривавим наслідкам. За словами мера Києва Віталія Кличко, особи, які намагалися силою виселити людей з аварійного гуртожитку на вулиці Польовій, затримані.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Мешканці гуртожитку, фото - Інформатор
Мешканці гуртожитку, фото - Інформатор

"Мені тільки що подзвонив начальник столичної поліції. За його словами, особи, які намагалися силою виселити людей з аварійного гуртожитку на вулиці Польовій - затримані. Зараз тривають слідчі дії" - підкреслив Кличко.

Київська швидка, фото - Інформатор
Київська швидка, фото - Інформатор

Відзначимо, що кількість потерпілих невідома. Однак двох людей все ж госпіталізували.

Нагадаємо, У вівторок, 5 листопада, центрі Києва, на перетині вулиць Шота Руставелі та Саксаганського провалився асфальт через прорив теплотраси. У двох місцях на проїжджій частині утворились величезні ями, ″під землю″ пішло два автомобілі.

Як повідомляв портал Знай.ua, через "гарячу″ аварію в Києві центр столиці стоїть у 7-бальних заторах

Також Знай.ua писав, у Києві екстрено перекрили три станції метро, проводиться термінова евакуація