Стало відомо, що неповнолітній хлопець розпилив сльозогінний газ у вестибюлі школи в Оболонському районі столиці. В результаті даної події постраждали 10 школярів та 1 працівник навчального закладу. Про це повідомляє прес-служба київського управління Нацполіції.

Так, за даними копів, 13-річний хлопець хотів потрапити до класу до свого друга, проте шкільний охоронець його не пропустив. Потім хлопець, недовго думаючи, розпилив сльозогінний газ.

"Правопорушник зник, а всіх дітей та працівників школи терміново евакуювали з приміщення. В результаті хуліганських дій неповнолітнього постраждали 10 учнів і 72-річний співробітник", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Слід зазначити, що копи вивчили записи з камер відеоспостереження встановили, що розпилив газ підліток, який вже кілька років стоїть на обліку в поліції. Він регулярно порушував навчальну дисципліну, а на його батьків складалися адміністративні протоколи.

Правоохоронці виявили молодика за місцем проживання. Хлопець повідомив, що придбав газовий балончик через інтернет і "з його допомогою вирішив покарати охоронця".

Копи порушили кримінальну справу за статтею "хуліганство", санкція якої передбачає до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що школярі будуть навчатися за загальною програмою, а повний перехід на українську повинен закінчитися вже в 2023 році. Це передбачає закон України "Про освіту" та нова реформа.

Як повідомляв портал Знай.ua, щодня в українських школах харчуються 5 мільйонів дітей, при цьому, за 2019 рік були встановлені порушення в організації харчування у 38% закладів - це 626 отруєнь. Це означає, що кожен день половина дітей в українських школах знаходяться в небезпеці.

Також портал Знай.ua писав, що в дитячому садку відбулося масове отруєння дошкільнят. Коломийська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом масового отруєння в Косівському районі.