В українській столиці провели масштабну перевірку хостелів, і з'ясувалося, що з 17 перевірених лише два працюють законно.

Про це повідомляє інформаційний портал "Сегодня".

Оперативна група перевірила 17 столичних хостелів. Як з'ясувалося, тільки два з них працюють на законних підставах, відповідно з європейськими практиками. Всі ж інші порушують санітарні та житлові норми.

Заступник голови КМДА Марина Хонда розповіла, що такі жахливі "нічліжки" погано впливають на туристичну привабливість Києва.


"Ми домовилися з представниками районних адміністрацій та Асоціацією хостелів Києва продовжити рейди. Акти, складені в ході перевірки, будуть передані в суд", – пише на своїй сторінці в Facebook заступник голови КМДА Марина Хонда.

Нічліжок, які не відповідають санітарним нормам, у Києві чимало. Як правило, в них перетворюють звичайні квартири в житлових будинках.


"За адресою Джона Маккейна 22/1 знаходиться хостел. На площі 54 квадратних метра встановлено 22 ліжко-місця, бруд, антисанітарія, бійки, п'янки. Всі звернення і до прокуратури, і до депутатів проігноровані, поліція навіть вже не приїжджає", – скаржиться киянка Зінаїда Рєпкіна.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще


Марина Хонда зазначила, що поки навести порядок у ситуації з хостелами у Києві дуже складно. Все через те, що термін "хостел", як і порядок їх роботи, не затверджений на законодавчому рівні.

Нагадаємо, що загиблого знайшла його дружина – чоловік скоїв самогубство на балконі.

Як повідомляв портал Знай.uа в містечку Тульчин Вінницькій області 22-річна продавчиня з торгового центру "Європейський" Анастасії Потупайло покінчила з собою через недостачу в касі.

Також Знай.uа писав про те, що в Рівне поліцейський скоїв самогубство через особисті проблеми