Київські школярі ризикують серйозно підвести своїх батьків, прогулюючи заняття. Згідно з постановою Кабміну № 678, за систематичні прогули дітей батьків чекає штраф.

Зокрема, якщо неповнолітній школяр відсутній на заняттях без поважних причин понад 10 днів, про це повідомлять в Службу у справах дітей та поліцію.

Пропустити заняття можна тільки по хворобі, через поїздку з батьками або з інших сімейних причин. Батьки повинні заздалегідь письмово повідомити про свої плани педагогу або надати довідку від лікаря.

Якщо поважної причини відсутності дитини в школі немає, батьків чекає адміністративна відповідальність: попередження від суду, штраф від 850 до 1700 грн.

Якщо пропуски продовжаться, збільшать штраф до 5100 грн, плюс судовий збір.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що в Запоріжжі школярі будуть навчатися на роботах. А все завдяки програмі "Мобільний університет".

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні вводять великі штрафи батькам школярів, які регулярно прогулюють навчальні заняття.