Жетони з київської підземки остаточно зникнуть вже в листопаді. У громадському міському транспорті більше не буде ні звичних паперових талонів, ні кондукторів. Замість цього киян переводять на електронний квиток. Як він буде працювати?

З початку 2019 року е-квитком сплатили понад 40 млн поїздок. Крім квитка, у метро та фунікулері приймають оплату через PayPass, Apple Pay і Google Pay.

Купити е-квиток можна на станціях метро Хрещатик, Театральна, Майдан Незалежності, Акедеммістечко, Лісова, Арсенальна, Теремки, Видубичі, Сирець і Почайна, а також на лотках Преси. Ціна питання – 50 грн.

Проїзний підходить для всього муніципального транспорту – метро, тролейбусів, фунікулера, автобусів, трамваїв та міської електрички.

Поповнити картку можна через особистий кабінет киянина, мобільний додаток KyivSmartCity або Приват 24, через термінал самообслуговування Ibox, EasyPay, 2click, PrivatBank, через платіжний портал Ірау, Portmone, EasyPay, Приват24, через касу метро; через кіоски Преси, ТурІнфо і Т-кіоск; через бота KyivPayBot в соцмережах.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Щоб скористатися картою, потрібно буде просканувати її в валідаторі.

Нагадаємо, що в Запоріжжі школярі мають право на безкоштовний проїзд.

Як повідомляв портал Знай.uа, кияни більше не зможуть купити квитки на трамваї і метро.

Також портал Знай.uа писав, що у Вінниці тролейбуси заробили по-старому.