У Києві знизилася статистика випадків розладів психіки і поведінки. Про це розповів депутат міськради Олександр Пабат на своїй сторінці в соцмережі.

Як зазначає чиновник, дев'ять років тому в Києві було зафіксовано 99 тис. 87 випадків психічних розладів. В цьому році їх кількість – 78 тис. 781 випадок. Вдвічі рідше київські фахівці виявляють хвороби нервової системи: всього 132 тис. випадків (за станом на липень 2019 року) порівняно з 223 тис. 301 випадком в 2010 році.

Разом з тим це зовсім не означає, що мешканці столиці стали менше хворіти – швидше, зниження статистики пов'язано зі зміною порядку їх обліку: в 2017 році були прийняті зміни до «Законі про надання психіатричної допомоги», згідно з якими весь процес виявлення психіатричних проблем знаходиться в руках самих можливих хворих.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Це означає, що поряд зі здоровими завжди знаходяться необследованные люди», – зазначив депутат.

Нагадаємо, у Києві чоловік жорстоко розправився з рідним братом.

Також Знай. ua писав, що Мелітополь накрило низкою жахливих смертей, що відбувається.