Через мораторій на будівництво, який хоче впровадити міська влада, постраждають, в першу чергу, вже готові будинки, які ось-ось повинні бути введені в експлуатацію, а також їхні інвестори, впевнені забудовники.

Так, якщо мораторій буде прийнятий, зняти його збираються після прийняття генерального плану столиці, однак тут у міської влади є проблеми.Про це повідомляє ProfiDOM.com.ua.

За нашими даними, остання спроба затвердити генплан Києва провалилася через те, що не був затверджений історико-архітектурний опорний план Києва. На поточний момент опорний план залишається незатвердженим, що унеможливлює подальше затвердження генплану Києва і, відповідно, зняття мораторію на нове будівництво, якщо його все-таки приймуть", – зазначив директор City Development Solutions Роман Герасимчук.

У свою чергу, адвокат компанії Dreamdim Юрій Брикайло заявив, що якщо мораторій буде прийнятий в нинішньому вигляді, то це загрожує не тільки мітингами під КМДА, а й судовими позовами.

Перечекати мораторій зможуть лише забудовники, які тільки подали свої документи на будівництво, а також ті, хто вже ці документи отримав. У останніх є 1,5-2 роки, поки їх вдома не вишикуються. Тільки тоді їх потрібно буде вводити в експлуатацію.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомив Знай.ua, життю київських водіїв загрожує ще один "втомлений міст".

Нагадаємо, Знай.ua повідомив, Дубінський пояснив, що спільного між мостами Кличка та Філатова

Знай.ua також розповідав, як на вимогу розлючених киян у Кличка взялися за нелегальні хостели.