Літо минуло і в Київраді знову стартував активний сезон засідань. Найгарячіші справи, як зазвичай, підіймаються на земельній комісії – і в перший же день обговорень з'ясувалася цікава інформація щодо історії із жорстокими нападами на одного з депутатів Київради. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Від Кличка та Непопа – жодних пояснень

Починаючи з минулої осені, на депутата Київради Володимира Назаренка розпочалося "полювання тітушок". Слідом за кількома побиттями, підпалом двох автомобілів, якими користувався депутат, невідомі почали навідуватися навіть до будівлі КМДА.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Хтось намагається системно мене залякати. Спочатку мене біля будинку зустрічали троє молодих спортсменів і погрожували вбивством за мою принципову позицію. До цього приходили тітушки прямо на засідання земельної комісії. Всі ці напади я напряму пов'язую із "земельною мафією". Коли ми принципово захищаємо сквери, зелені зони, розриваємо договори оренди із незаконними забудовниками і захищаємо простір міста, то вже вдаються до фактичних погроз життю", – розповідає Володимир Назаренко.

На одному з весінніх пленарних засідань Київради, що відбулося 4 квітня, мер Києва Віталій Кличко особисто пообіцяв взяти під контроль це питання.

"Я звернусь до поліції, зокрема обов’язково до керівника київської поліції. Це – кричущі випадки, коли депутатів залякують, коли створюються напади на депутатів. І тому буду просити в найближчі ж часи доповісти по цьому прецеденту з трибуни Київської міської ради", – повідомив в сесійній залі мер Києва Віталій Кличко.

У той час, як столичний голова запевнив, що це питання він візьме під особистий контроль, його заступник В'ячеслав Непоп наголосив, що міська влада сприятиме вирішенню ситуації, а інформацію щодо нападів на депутата буде передана до поліції та прокуратури.

Та минуло вже 5 місяців, а жодного просування в цій кричущій ситуації так і не відбулося.

"На сьогоднішній день ніяких зсувів немає – мені ніхто так і не телефонував з приводу слідства. Від мера теж жодних повідомлень з цього приводу", – повідомляє Володимир Назаренко.

Слід веде до Росії: депутати проголосують за заборону

Про ймовірний слід, що виводить до Росії, постраждалий депутат розповів на засіданні земельної комісії.

"Одне з сьогоднішніх питань стосується мережі сумнівних заправок – це поновлення договору оренди від 17 липня 1996 року на 10 років ТОВ "Ют". Від усіх проукраїнських сил лунають заяви, що бізнесу, пов'язаного з Росією і Путіним, а ми знаємо, що їх фінансує Путін, не місце в Україні. Опосередкований бізнес, що належить Путіну, не має працювати в столиці", – зазначив на початку засідання Володимир Назаренко.

Як відзначив депутат Київради, саме до цього підприємства і йде ланцюг системних нападів.

"Неодноразові політичні переслідування, які розпочалися минулої осені – від цих підприємців здійснювалися напади на мене. Біля мого будинку на мене нападали тітушки з ножем та бітами, хотіли поквитатися, напевно. Я прямо підозрюю, що це представники цього ТОВ. І так само в січні цього року спалили автомобіль – тут також я підозрюю, що це вони", – наголошує Володимир Назаренко.

В процесі голосування за зняття даного питання з порядку денного набралося недостатньо голосів, тож було запропоновано інше вирішення проблеми – взагалі, "розпрощатися" з цим бізнесом.

"Я думаю при обговоренні буде доречно, щоб ми проголосували за пропозицію щодо непоновлення договору оренди, оскільки це не повинно тривати й надалі", – відзначив голова Постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування Олександр Міщенко.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.