Останній рік виявився справжнім випробуванням для депутата Київради Володимира Назаренка. Чоловік неодноразово ставав жертвою невідомих нападників, які він напряму пов'язує із столичною "земельною мафією". Цієї весни міський голова Віталій Кличко пообіцяв взяти справу під особистий контроль та сприяти більш швидкому розгляду. Та чи дотримався він свого слова? Про сьогоднішній стан розвитку подій дізнавалися Знай.ua.

Побиття "тітушками", спалення двох авто та погрози вбити

Слідом за кількома побиттями під під’їздом власного будинку та у роздягальні спортзалу, підпалу двох автомобілів, якими користувався депутат, невідомі "тітушки" почали навідуватися навіть до будівлі КМДА.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Хтось намагається системно мене залякати. Перед цим мене біля будинку зустрічали троє молодих спортсменів і погрожували вбивством за мою принципову позицію. Після другого підпалу зірвали табличку з моєї приймальні, обмалювали безкоштовний спортзал нецензурними написами і зображеннями на Солом'янці, також хтось умисно пошкодив електрощитову в будинку, де знаходиться моя громадська приймальня на Виборзькій. До цього приходили тітушки прямо на засідання земельної комісії та потім пішли далі", – розповідає Володимир Назаренко.

Як стало відомо, навесні погрози почали надходити і колегам по соціальній діяльності депутата.

"Всі ці напади я напряму пов'язую зі своєю діяльністю. Коли ми принципово захищаємо сквери, зелені зони, розриваємо договори оренди із незаконними забудовниками і захищаємо простір міста, то вже вдаються до фактичних погроз життю. Почали надходити погрози моїм побратимам з громадської організації "Сокіл" – в основному, молодим студентам, яким ледь виповнилося 18, так само погрожують. Я прошу звернути увагу Міністра внутрішніх справ, СБУ та прокуратуру і інші правоохоронні органи державної безпеки та покласти цьому край", – із такою заявою звернувся до колег Володимир Назаренко.

Кличко пообіцяв проконтролювати, але й досі – жодного коментаря

Під час виступу на останньому пленарному засіданні Київради, що відбулося 4 квітня, голова КМДА повідомив, що особисто намагатиметься сприяти скорішого вирішення цієї справи і вимагатиме від керівника столичної поліції відповідного звіту про хід слідства впродовж кількох годин.

"Я звернусь до поліції, зокрема обов’язково до керівника київської поліції. Це – кричущі випадки, коли депутатів залякують, коли створюються напади на депутатів. І тому буду просити в найближчі ж часи доповісти по цьому прецеденту з трибуни Київської міської ради", – повідомив в сесійній залі мер Києва Віталій Кличко ще у квітні.

З того часу минуло вже 5 місяців, а постраждалий депутат так і не отримав жодного коментаря з цього приводу.

"Жодної відповіді від мера міста Віталія Кличка я так і не отримав. З відділку поліції, де була зареєстрована моя заява, теж не було навіть дзвінка. Разом з тим, ситуація ще не є вирішеною – тиск й досі продовжується, але добре, що хоча б не в такій критичній ступені", – зазначає депутат Київради Володимир Назаренко.

Ми й надалі слідкуватимемо за розвитком подій, тож у подальшому читайте новини на порталі Знай.ua.