У Києві з 20 вересня по 14 жовтня будуть перебувати мощі і черевичок святителя Спиридона Триміфунтського. Їх привезуть з Одеського Свято-Іллінського монастиря, повідомили в УПЦ.

Поклонитися святиням можна буде в храмі святого великомученика Пантелеймона на ДВРЗ. Там щодня з 18:00 буде проходити молебень з освяченням води і помазанням елеєм, освяченим на мощах святителя.

Мощі святого лежать на острові Корфу в храмі, який освячений в його честь, а права рука Спиридона знаходиться в Римі. Спиридону моляться, щоб отримати допомогу у фінансових та інших життєвих питаннях.

"У Спиридона Триміфунтського часто просять допомоги по справах в роботі, з грошима. Святителя шанують як визволителя від різних бід і напастей, він зцілює від хвороб, рятує від голоду і нужди, піклується про вдів та сиріт. Особливу надає допомогу у вирішенні земельних та майнових справ", – розповіли в храмі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Святитель Спиридон народився в кінці третього століття на острові Кіпр . Він був пастухом, а всі свої кошти віддавав на потреби бідних і мандрівників. Спиридон мав дар чудотворення – зцілювати невиліковних хворих і виганяти бісів. Після смерті дружини став єпископом міста Тримифунта.

За свідченням істориків, у 325 році святитель брав участь у діяннях Першого Вселенського Собору. Там, згідно з переказами, він наочно навів доказ Єдності Святої Трійці і присоромив єретиків. Він взяв у руки цеглу і міцно стиснув: раптово з неї вийшов вогонь, потекла вода, а глина залишилася в руках чудотворця.

Нагадаємо, 10 вересня православна церква влаштовує святкування на честь знайдення мощей преподобного Іова Почаївського

Як повідомляв портал Знай.ua, на Львівщині у церкві Святої Параскеви, що в Буську, виявили найдавніший бронзовий нагрудний хрест-складень.

Також Знай.ua писав про те, ким насправді був Юда Іскаріот.