У київських школах стартував новий навчальний рік. До 2 вересня учням і їх батькам, а також вчителям чиновники підготували кілька нововведень, пише "Сьогодні".

У столиці в цьому році налічується 285 тис. учнів. Їх на 12 тис. більше, ніж у 2018 році. З них 32,8 тис. – першокласники, але це на півтори тисячі менше, ніж у минулому році. Самий «багатий» на першокласників район – Дарницький. У школах №314 на вул. Княжий Затон, №329 "Логос" на Урловській та Слов'янської гімназії на вул. Драгоманова довелося відкрити за вісім класів у паралелі.

Найменше першокласників – у школах №150 на вул. Пироговський шлях і №114 на вул. Кирилівської. У 43 столичних школах вдалося «назбирати» першокласників тільки на один клас.

З нововведень столичних учнів чекають нові учнівські квитки: пластикові замість картонних. Замовити учнівський квиток, що дозволяє дітям безкоштовно користуватися громадським транспортом, можна в "особистому кабінеті киянина". Але поки що він не працює.

Перше отримання квитка – безкоштовне, у разі втрати батьки самі заплатять за дублікат.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, в КМДА вирішили допустити до навчання нещеплених дітей, але у випадку епідемій їх будуть переводити на дистанційну форму навчання.

Нагадаємо, Супрун і її заступники покидають свої посади в МОЗ.

Як повідомляв раніше Знай.иа, киян різко позбавили міської електрички.

Також Знай.иа писав про те, що у Києві відкриють новий міст: де він знаходиться і як виглядає, фото.