Схема продажу наркотиків через так звані «закладки» стала надзвичайно популярною в Україні. У Києві поліції вдалося затримати двох причетних до такої схеми торгівлі наркотичними речовинами через інтернет – організатора бізнесу і наркокур'єра. Про це повідомили в прес-службі столичного ГУ Нацполиции.

На підозрілого хлопця, що занервував при появі правоохоронців, звернули увагу співробітники полку поліції особливого призначення №1. Вже при першому огляді в молодого чоловіка знайшли пакетики з розфасованими речовинами, імовірно, марихуаною.

Наркокур'єра затримали. Виявилося, що 24-річний хлопець раніше не був судимий. Він «допомагав» збувати заборонені речовини своєму другові – 26-річному уродженцю Львівської області. Той знімав квартиру в столиці і продавав наркотики в інтернет-магазині.

Друзі збували дурь по інтернету

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Схема такої торгівлі проста: замовник, домовившись про покупку через інтернет, отримував повідомлення на месенджер, де і як оплатити товар.

Коли на рахунок торговців приходили гроші, кур'єр робив «закладки» у заздалегідь обумовлених місцях. Фото «кладу» і детальний опис місцезнаходження відправляли замовнику.

У квартирі наркоторговців були виявлені пакети з амфетаміном, каннабісом, екстазі, марками ЛСД, синтетичним кокаїном.

Спільники затримані, їх можуть засудити до 10 років в'язниці за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що співробітники Служби безпеки України в рамках протидії незаконному обігу наркотиків блокували в Києві контрабандне переміщення і збут кокаїну.

Як повідомляв портал Знай.uа, на річці Дунай між районом румунського міста Суліна і українського села Вилкове прикордонники виявили перевернуту яхту. Пізніше з'ясувалося, що в схованках на дні судна перевозилася рекордну кількість кокаїну.

Також Знай.uа писав про те, що зловмисники налагодили розгалужену мережу з продажу наркотичних та психотропних речовин за криптовалюту.