У вівторок, 20 серпня, о 10 годині ранку працівники "Київводоканалу" разом з рятувальниками відключили від каналізації кілька будинків на Першій Садовій вулиці в Києві.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

"Люди захотіли вирішити проблему своєї каналізації – не скидатися на неї грішми, а незаконно забурювати в колектор. Вони завели сюди свою каналізацію і роблять незаконні скиди. По-перше, мережа не призначена для цього. А по-друге, всі ці дії незаконні", – пояснив заступник головного інженера управління експлуатації каналізаційних мереж "Київводоканалу" Андрій Кобзар.

До того ж, перш ніж від'єднати будинок, треба перевірити, чи можна спускатися в шахту.

"Хлорка в нормі, в повітрі допустима концентрація. Сюди можна спускатися працювати", – каже один з працівників "Київводоканалу".

Для того, щоб сусіди знали місцевих "героїв", комунальники навпроти кожного намалювали на асфальті хрестик.

"Живуть тут люди повинні облаштувати вигрібні ями, а не займатися тим, що ми зараз бачимо", – каже начальник інформаційного управління "Київводоканалу" Вікторія Яковлєва.

ЗМІ змогли довідатися у сусідів трохи про власників цих будинків.

"Вони нещодавно купили будинок, – каже сусід. – А ви їх не бачили тут? – Ну як, сьогодні бачив, дрова завозив. Тут був один господар. Потім інший. – Я бачу, тут заможні люди живуть? – Ну як, раз купили, значить гроші є", – каже місцевий житель.

Але головна проблема в тому, що всі нечистоти при незаконних виразках потрапляють у Дніпро.

"Забруднюється навколишнє середовище. І ці забруднення відбувається настільки швидко, що ми бачимо – там спалахує кишкова паличка, там інфекція", – каже начальник інформаційного управління "Київводоканалу" Вікторія Яковлєва.

Всі врізки заблокували, а це значить, що люди не зможуть користуватися каналізацією. Представники "Київводоканалу" кажуть: незабаром будуть звертатися до суду, щоб покарати недобросовісних мешканців.

Нагадаємо, що київський Дніпро перетворився в помийну яму.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Вінниці перекриє воду, але не все так погано.

Також портал Знай.ua писав, що водоканал під Вінницею перетворив річку в помийну яму.