Столиця України вкотре опинилась на межі екологічної катастрофи. Київська міська влада готується до будівництва заводу зі спалення сміття, що може просто знищити здоров'я населення, а комусь - ще більше наб'є кишені.

Горіти разом зі сміттям

Останні кілька років столична влада розробляє проекти з будівництва заводів зі спалення сміття, і не переробки, а саме спалення. І таких підприємств буде немало, - пише "Новини24".

На відміну від європейських країн, де сміття правильно утилізують, переробляючи, у Києві відходи будуть просто горіти. Як говорили в народі все, що не можна знищити - можна спалити". Так і у нас. А те, що викидатимуть підприємства в атмосферу - ми ним дихатимемо.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як відомо, у Києві біля озера Вирлиця вже є такий завод, який працює вже понад 30 років.

Смертельний шлейф

Уявіть велику бочку, яку заповнюють пластиковими пляшками та іншими продуктами життєдяльності людини і все підпалюють. Цим димом дихають усі навколо. Пластмаси та смоли при горінні виділяють гази та продукти темічного розкладу: хлорангідридні кислоти, фторфосген, формальдегід, фенол, аміак, ацетон та ін. Все це згубно діє на людський організм. Чим це загрожує? Люди віком 45+ ризикують не дожии до пенсії, а діти матимуть хронічні захворбвання, в рази зростає ймовірність захворіти на рак.

Так, щорічно 140 тисяч українців дізнають, що у них рак. Вмирає від онкозахворювань близько 90 тисяч людей (33% працездатного населення).

А те, що у повітрі постійно відчувається сморід, який доставляє неприємності жителям Троєщини та лівого берега, це вже окрема тема.

В жодному українському місті немає безпечої утилізації побутових відходів.

У Києві планують звести цілий комплекс зі спалення сміття, який буде знищувати до 700 тисяч тон відходів на рік. Також підприємство буде включати етап сортування сміття. Лише вдумайтесь, 700 тисяч тонн. А дихати цим будуть не чиновники, депутати, а прості жителі та гості міста.

Крім того, для небезпечної переробки сміття столичні чиновники збираються виділити для цього нові території, які межують з населеними пунктами.

Як відомом, у 2017 році в Україні ухвалили Національну стратегію обігу відходів, а у лютому 2019 - Національний план. Однак Київ готує власний план боротьби з відходами.

Україна- це Європа, але, як бачимо, Київ - це окрема планета зі своїми законами.

Нагадаємо, Зеленському показали, як українці змушені виживати.

Раніше Знай.ua повідомляв, відомий комік розкрив гірку правду про популярний курорт України.

Також Знай.ua писав, в Україні скасують пільговий тариф на світло.