Житловий комплекс на вул. Ракетної, 24 у Голосіївському районі Києва найближчим часом повинен ухвалити технічні та організаційні заходи, щоб не припинилася подача електроенергії.

Про це повідомляє портал "Profi DOM"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Проблема з підключенням житлового комплексу "Деміївський квартал" (ЖК "Панорамний містечко", один з проектів Анатолія Войцеховського) до електромереж пов'язана з тим, що забудовник не виконує технічні умови для приєднання за постійної, надійної та безпечної схемою.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Варто відзначити, що в КМДА відбулася зустріч за участю представників столичної адміністрації, "ДТЕК Київські електромережі" та мешканців багатоповерхівок.

Відомо, що з 2014 р. не були виконані техумови для приєднання будівельних механізмів для забезпечення функціонування будівництва до електромереж за тимчасовою схемою. У результаті з'явилися серйозні ризики електропостачання сотень квартир і безпеки людей. Житлові будинки заселяються з порушенням будівельних і санітарних норм. Один з трьох земельних ділянок житлового комплексу розміщений в охоронній зоні високовольтних ліній електропередач 35 кВ "Китаївська - ТЕЦ-5".

Для врегулювання ситуації у серпні 2014 р. були підготовлені технічні вимоги для перенесення цих електромереж. Але вони досі не виконані.

"У Києві існує ряд житлових комплексів, в яких через шахрайські дії забудовника мешканці виявилися заручниками, мешкаючи в будинках без належного підключення до електромереж. Ми готові супроводжувати громаду з будинків на вул. Ракетної, але і від людей очікуємо активного включення в процес. Зокрема, мова йде про необхідність вибору юридичної особи, який виступить з офіційною стороною і візьме на себе необхідні зобов'язання і підготує електрообладнання", - повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Нагадаємо, що на ділянці на території заводу "Арсенал", переданій в користування Генпрокуратурі під промисловість, побудують житловий будинок компанії, пов'язані з одним глави АП Андрієм Богданом і кандидатом у депутати ВР від партії "Опозиційна платформа - За життя".

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", обіцяне столичною владою будівництво двох нових станцій київської підземки на житловому масиві Виноградар триває вже майже півроку.

Також портал "Знай.uа" писав, що Україна порушила Європейську конвенцію з прав людини по чотирьом громадянам, які в 2010 році протестували проти будівництва дороги через парк Горького у Харкові.