На новий пішохідно-велосипедний міст у Києві витратять ще кілька десятків мільйонів.

Принаймні, саме так можна зрозуміти, побачивши щойно додані кошториси.

Ще на початку будівництва і з введенням в експлуатацію, і з документацією виникали проблеми. Та ось тепер ці "прогалини" почали замальовуватися.

"В систему Прозорро був завантажений укладений позавчора договір на додаткові роботи – нарешті витягнуть старі палі з-під крайніх опор моста і вставлять на їх місце нові, більшого діаметра, а на самому містку зроблять дорожнє покриття. Ні нових паль, ні нового дорожнього покриття не буде - цю лажу вони написали в обґрунтуванні для закупівлі додаткових робіт по переговорній процедурі, але в договорі вони вже про роботи "технологічно пов'язаних з будівництвом моста" забули. Тупо і нахабно, як це робиться в нашому Кличкостані", – розповідає відомий столичний громадський активіст Георгій Могильний.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Викладений договір датується 12 червня, а строк закінчення робіт зазначено 30 червня.

"Вже традиційно, шахраї з КП "Інженерний центр" завантажили договір без частини додатків, тож і не сподівайтеся побачити детальні розкладки: їх тільки по закону повинні оприлюднити, а за поняттями – не зобов'язані", – зазначає Георгій Могильний.

Наразі ж скляний міст тимчасово закрили для здійснення технологічних робіт. Скільки вони триватимуть, поки невідомо.

Варто відзначити, що сучасний міст у Києві пошкодили на вже на другий день після відкриття.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилась інформація, що нібито Віталій Кличко вирішив прилучитися до політичної партії "Сила і честь" екс-керівника Служби безпеки України Ігоря Смешка.

Як повідомляв портал Знай.ua, політолог Юрій Романенко прокоментував анонсований проект градоначальника Віталія Кличка щодо будівництва велодоріжок.

Також Знай.ua писав, творці мосту Кличка визнали свої помилки.Ми дійсно хотіли зробити подарунок киянам до свята, але не врахували деякі моменти. Це дійсно наша помилка. Ми поспішали. По-хорошому треба було зачекати ще кілька днів.