"Ощадбанк" виявив нову шахрайську схему, за допомогою якої крадуть кошти з карток українців. Як не потрапити на гачок, розповіли на офіційній facebook-сторінці фінустанови.

Зловмисники не дрімають і пускають у роботу нові, дедалі хитріші схеми виманювання особистих даних в українців. В Ощадбанку заявили, що завдяки клієнтському зверненню нещодавно виявили нову хитрість аферистів.

Шахраї / фото: Pinterest
Шахраї / фото: Pinterest

Як діють шахраї

Невідомі особи дзвонять клієнту і від імені банку запитують, чи має він намір користуватися карткою. Якщо людина повідомляє, що вона користується карткою, наприклад "Ощада", то їй пропонують закрити картку іншого банку.

Операція відбувається через набір на телефоні комбінації -*21+380ХХХХХХХХХ#. Насправді такими діями зловмисники можуть отримати доступ до рахунку через мобільний додаток та без особливих проблем вкрасти кошти.

Популярні новини зараз
Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Мальдіви, омари, просєко, ювелірка за 300 тис. євро: оприлюднено відео, як депутати з фракції мера Дніпра відгуляли на лакшері курорті "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube
Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube

"Запам’ятайте: шахраї, які бажають отримати доступ до вашого фінансового рахунку, часто діють за допомогою телефонних дзвінків. Ніколи не погоджуйтесь на введення невідомих вам цифрових комбінацій, не надавайте фінансових та особистих даних", - попереджає банк.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Ощадбанк" встановить нові тарифи на обслуговування: за що доведеться платити більше.

Також наш портал інформував, блокують рахунки та нараховують неіснуючі борги: клієнт "Ощадбанку" постраждав через простий грошовий переказ.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ПриватБанк блокує рахунки без попереджень та пояснень: у "чорному списку" може опинитися будь-хто.