У Запорізькій області 27 тисяч домогосподарств вже отримали житлові субсидії, які покриють всі види опалення. Якщо хтось ще не подав заяву на субсидію, це можна зробити до початку опалювального сезону.

Субсидії розраховуються індивідуально для кожного домогосподарства, з урахуванням складу сім’ї, використаних послуг і майнового стану. У цьому році субсидії автоматично перераховані для всіх, хто вже їх отримував, і будуть діяти з травня 2024 до квітня 2025 року.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Якщо заяву ще не подали, її можна подати особисто в Пенсійний фонд, через портал ПФУ, сервіс "Дія", поштою або до Центру надання адміністративних послуг.

Субсидії покривають усі види опалення, включаючи центральне, електричне, газове та обігрівачі в пошкоджених будинках. Також є субсидії на придбання твердого палива, які надаються один раз на рік.

Популярні новини зараз
Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Є певні умови, за яких можуть відмовити у субсидії, такі як покупка дорогого майна, наявність кількох об'єктів нерухомості або автомобілів, відсутність доходу або наявність великого депозиту.

Також наш портал інформував, деякі пенсіонери можуть бути звільнені від сплати комуналки: названо умови

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українцям допоможуть з оплатою "зимової" комуналки: хто може сподіватися на підтримку

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гроші змусять повернути державі: українців попередили