Деякі українці зможуть отримати допомогу на оплату житлово-комунальних послуг упродовж опалювального сезону 2024-2025.

Кому допоможуть пережити зиму, розповіли на facebook-сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Внутрішньо переміщені особи та мешканці прифронтових територій зможуть розраховувати на підтримку протягом опалювального сезону. Для них надаватиметься допомога на оплату комуналки, а також купівлю побутового палива.

"На фінансування допомоги по комунальних послугах для вразливих верств населення прифронтових територій буде направлено 50 мільйонів доларів США", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Допомогу на комунальні послуги зможуть отримати:

  • ВПО, які проживають поза місцями тимчасового проживання;
  • особи, які втратили одного з годувальників;
  • особи, які не мають мінімального рівня заробітку;
  • багатодітні сім'ї.

Крім того, в рамках цієї програми передбачено підтримку місць тимчасового проживання для переселенців. Виділяється близько 5 мільйонів доларів на проведення ремонтів, теплоізоляцію, закупівлю бойлерів, генераторів тощо.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, кого з українців можуть позбавити субсидії: юрист назвала підстави для припинення виплат.

Також наш портал інформував, заплатити влітку, щоб не бідувати взимку: комунальники вигадали "ноу-хау" з платіжками.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, боржникам виплатять допомогу, щоб розрахуватися за комунальні послуги: кому випаде унікальний шанс.