Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які хочуть знати, чому зараз "терпима" ситуація в нашій країні зі світлом, а також що буде восени та взимку з електрикою, є важлива інформація від компанії "Укренерго".

За словами фахівців, компанія працює над пошуком рішень для залучення до України більшої кількості електроенергії з Європи. Схоже, що перший у черзі постачальник електрики – це сусідня Польща.

Про це стало відомо завдяки заяві від голови правління компанії "Укренерго" Володимира Кудрицького.

Вуличне освітлення / фото: Pixabay
Вуличне освітлення / фото: Pixabay

"Ми ж продовжуємо працювати не тільки над ремонтами та розвитком захисту, а й над пошуком рішень залучення в Україну більшої кількості електроенергії з Європи. Зокрема, активно працюємо з польською стороною, щоб збільшити технічні можливості та обсяг постачання електроенергії в Україну восени та взимку", - розповів Кудрицький.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку
Показати ще

Освітлення вулиць, скріншот: YouTube
Освітлення вулиць, скріншот: YouTube

Він додав, що вже майже тиждень в Україні не запроваджують відключення світла. Стабільна ситуація в енергосистемі очікується і в ці вихідні.

"Це важливе полегшення для всіх українців, але я маю нагадати, що розслаблятися ми не маємо права: пошкодження енергосистеми значні, виклики перед нами теж. Спека понад 30 градусів ще може повернутися і тоді ситуація в енергосистемі може змінитися", - попередив Володимир Кудрицький.

Нагадаємо, в Yasno звернулися до українців із приводу генераторів: розслаблятися зарано.

Раніше повідомлялося, треба міняти звички: українців закликали користуватися електрикою чотири години на добу.

Також, українцям обіцяють покращені графіки світла: чи варто радіти.